Qüestionar la realitat, passa per explorar allò que no sabem

AVAN/02

Allò que no sabíem que sabem

Les pedagogies de renovació caminen amb les necessitats del seu temps, sent la crisi educativa un clar reflex de la crisi al món, i per tant de la societat, on ja no ens podem imaginar com a un projecte col·lectiu amb un mateix escenari.  

Per afluixar l’anterior gestió asfixiant i que ens fa por, AVAN/02 “ALLÒ QUE NO SABÍEM QUE SABEM” vol treballar fora d’aquesta arrelada estructura perquè la construcció de la nostra identitat no es mesure en funció dels mèrits, sinó que es repense conjuntament als pobles de les comarques de l’interior de Castelló, canviant el punt de vista de l'afirmació imperant de fes-ho com jo a fes-ho amb mi.

AVAN/02 és una crida a la detecció i qüestionament de l’educació formal i informal, on els aprenentatges no legislats són els que ens dominen, arribant-hi a l’ànima del qui participa en comunitat. Tots aprenem i reaprenem dels altres, fent i desfent, jugant de forma riscosa i accionant simultàniament encontres on l’educació és el gest que invita a pensar.

Per mitjà de l’art i el pensament com a eines d’investigació i de foment de l’habitar, es presenta aquest nou programa per al 2022 AVAN/02. “ALLÒ QUE NO SABÍEM QUE SABEM”. Aquest programa estarà dividit en dos nuclis i/o modalitats:

  • RESIDÈNCIES AVAN/02_ 

Treball de recerca. Primer exercici d’encontre entre una proposta artística i un entorn, on es realitzarà un projecte en comú per a pensar en el nosaltres. 

En aquest nucli treballaran conjuntament l’artista o pensador, els mediadors i les associacions o col·lectius de cada localitat. A més a més, abans d’aquest període els mediadors rebran un curs de formació per ajudar-los a desenvolupar un projecte posant en rel·lacio: el territori, la temàtica del projecte, l’artista i les dinàmiques, necessitats i excepcionalitats dels que intervenen.

  • EXPERIÈNCIA AVAN/02 “ALLÓ QUE NO SABÍEM QUE SABEM”_ 

Exposicions, accions performatives, diàlegs i col·loquis. De modalitat presencial, l’encontre trancorrirà a les localitats d’Altura, Forcall, Vilafranca, Vilanova d’Alcolea i Viver en residència (juliol/agost), i, la posada en comú els dies 13, 14, 15 i 16 d’octubre del 2022.

Mitjançant l’ocupació d’espais comunals i amb el que s’ha produit, fruit del treball a les residències d’AVAN/02, es tractaran temes que reflexionen entorn de com i segons què aprenem, per tal de començar a imaginar com viure fora dels mecanismes establerts.

La finalitat d’AVAN/02. “ALLÒ QUE NO SABÍEM QUE SABEM”, és la de posar en joc la imaginació per explorar noves idees del que no som des dels entorns rurals de les comarques de l’interior de Castelló. 

Les jornades d’exercici conjunt, no volen generar noves receptes ràpides dels imaginaris de futurs amb propostes immediates de solució, sinó que, es vol explorar nous camins que disposen d’altres recursos de riquesa col·lectiva, on el saber és lliure i no dogmàtic.

Qüestionar la realitat, passa per explorar allò que no sabem
Allò desconegut com a motor de recerca
Tansversalitat front normativització
Acollir l'existència
Ho sabem tot i no podem fer res

Galeria