Altura

Acollir l'existència

La mediació del món a travessada de cultura, relacions, polítiques, afectes, i com no, educació. L’educació és un àmbit de pràctiques diverses que cada vegada semblen més cooptades per les versions meritòries de competències o productivistes, fent-hi cada vegada més complex el fet de sentir què pot l’educació quan ja a les nostres vides després d’haver passat per aquí ens queda un sentiment de no poder amb això fer res… Sols adaptar-nos.

Participants i projectes
Col·lectiu Massa Salvatje

Col·lectiu Massa Salvatje

PROJECTE marc – El llibre roig edicions

El projecte El llibre roig edicions va nàixer amb la voluntat de reescriure un vell llibre, que sota el títol El libro rojo de los escolares, es va publicar a finals de la dècada dels 60’s i principis de la dels 70’s (evidentment del segle passat). Va ser a Dinamarca, de la mà de Søren Hansen i Jesper Jensen, i ràpidament es va estendre per Europa i Amèrica adaptant-se als problemes específics dels escolars de cada país. Aquest petit llibre va córrer com la pólvora de mà a mà, d’escola a escola, de país a país. A tot arreu amb un acolliment magnífic entre persones amb ganes de canviar l’educació i les relacions entre les persones adultes, les joves i la xicalla… Com a contrapartida, les autoritats acadèmiques, els capellans (poderosos a l’època), els pares i mares de família i altres «salvadores de la joventut», es van esquinçar les vestidures, van mobilitzar la premsa, els ministeris, les jerarquies… i van prohibir, segrestar, i fer soroll.

Entenem la possibilitat de participació en el programa de residències AVAN/02, com a una nova edició del projecte que es concretarà amb una o diverses accions d’activació del debat en l’espai públic mitjançant suports gràfics (ephemera, pancartes i/o accions performatives) i, posteriorment, dos o tres trobades amb un grup d’entre 8 i 12 joves del poble, alumnes en curs d’estudis de secundària, amb els quals abordarem el debat i extraurem desitjos, perspectives i necessitats específiques dels xics i xiques que serviran, posteriorment, per a definir els continguts de l’edició que serà presentada en l’exposició dins les Experiències AVAN/02, juntament amb un registre documental del procés.

Col·lectiu Massa Salvatje: Teresa Mata, Lluc Mayol i Alba Oller

Col·lectiu Massa Salvatje
És un col·lectiu situat a València conformat per Teresa Mata, Lluc Mayol i Alba Oller que té com a objectiu  generar espais, accions, eines i projectes artístics i pedagògics des d’una dimensió cultural i política compromesa.

El col·lectiu va nàixer l’any 2019 com a associació i ara es conforma com una cooperativa sense ànim de lucre. Des d’aleshores ha begut de la trajectòria de les seues components emprant com a base el joc, les pràctiques artístiques contemporànies, la recerca i la participació social a través de diferents projectes pedagògics realitzats tant des de l’àmbit de la mediació artística com de l’acció social a museus i institucions públiques però també a associacions i col·lectius de base.

Des de l’origen el col·lectiu combina l’acció comunitària (vinculada estretament a l’impuls de l’espai comunitari de La Figuera Benimaclet) amb l’elaboració de d’accions i projectes per encàrrec d’institucions i entitats artístiques i educatives (IVAM, MACBA, Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de València, Centre del Carme Cultura Contemporània, La Caldera, Addend, Florida Universitària, Museu de Valls, Espai Nyam Nyam, Experimentem amb l’Art, etc.)