Vilanova d'Alcolea

Tansversalitat front normativització

La pràctica artística a les aules i de forma transversal pot ser una ferramenta de transformació mitjançada la hibridació de disciplines. Tot això a la fi ens pot ajudar a trencar estereotips com la raça, orientació afectiu-sexual, la discriminació per gènere; així com qualsevol altra discriminació normativa dominant. 

Participants i projectes
Aina Palmer i Jordi Palau

Aina Palmer i Jordi Palau

PROJECTE – Transversalitat front normativització

EXPOSICIÓ: consta d’onze escultures giratòries o bodegonets, un per cada cançó, compostos per objectes rituals utilitzats en el videoclip, acompanyat de textos que amplien les intertextualitats i el procés de creació de les escultures, així com d’un concert en directe.

TALLER I RESIDÈNCIA: (alumnes, docents, associació) per tal de crear una cançó que repense el folklore propi mitjançant les tècniques de collage electrònic, així com la construcció col·lectiva d’un bodegonet, replicant així el model del disc, fent-lo fractal.

CONCERT/ACCIÓ: Solatge-Collage. Projecte multidisciplinari que revisita el folklore valencià des d’una perspectiva crítica i oberta. Naix amb la creació d’un disc-videoclip en pla seqüència. En les onze cançons de Solatge es recullen referents com el de la Pastora (Florencio), el Xiquet de Simat (pilotari i bandoler) o el treball etnogràfic de la compositora castellonenca Matilde Salvador. Una de les principals tècniques creatives del disc Solatge és el collage a base de samplejos tant de melodies populars com del Misteri d’Elx, de Nino Bravo o d’elements de la ruta del Bakalao.

Jordi Palau i Aina Palmer. Foto: Antonio Pradas

Jordi Palau Ballester
Artista plàstic i videocreador, està llicenciat en Belles Arts (UV) i té un Màster en Direcció d’Art (UPF). És el membre fundador i cantant d’Orxata Sound Syste. Palau, ha fet tallers didàctics en diversos instituts i escoles sobre grafit, muralisme, hip-hop i altres estratègies de creació.

Aina Palmer
Doctora en poesia, té un doctorat sobre Vicent Andrés Estellés, ha estudiat filosofia i té un canal de YouTube on divulga el valencià. Ara a més, canta “lletres d’anar per casa”. Actualment és professora ajudant el doctorat de la Facultat de Magisteri de la UV.