Comparteix

AVAN Penyagolosa

AVAN continua disseminant-se pel territori i enceta una col·laboració amb la Mancomunitat de Penyagolosa, un nou projecte per reconèixer i valorar el patrimoni popular com a part important de la identitat cultural i històrica. Juntament els agents locals i el veïnat del territori, explorarem nous vincles relacionals i interpretacions en un entorn carregat d’història popular i oblit com són els forns de calç.

La proposta obri un espai per a compartir vivències i saviesa, activant processos de recerca, documentació, arxiu i intervenció entorn als forns de calç i la pedra en sec. Treballarem des de diferents àmbits pera la participació de noves lectures sobre el patrimoni cultural i natural amb jornades de formació, taller i treball comunitari, esdeveniments culturals de mostra i celebració, així com un programa educatiu paral·lel. 

Recuperarem un forn de calç i la seua activitat, almenys una vegada més, per a realitzar una intervenció artística atenent l’experiència física de l’esdeveniment i la seva potència poètica i política per a repensar i estar en el món.

Aquestes pràctiques contemporànies busquen qüestionar les convencions tradicionals del que s’ha de conservar i com, promovent una comprensió més dinàmica i participativa del patrimoni cultural i natural, a la vegada que afavoreix la seua cura i estima. Dins d’un marc d’acció i transformació contemporani, volem ajudar a enriquir les nostres percepcions del passat i fomentar la inclusió de veus, perspectives i sabers locals  diverses,  en la narrativa que sustenta allò que anomenem història.

El projecte està respaldat per la Universitat Jaume I i finançat pels fons de la Unión Europea – Next Generation per ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes, mitjançant el Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.

Altres notícies

Beques de col·laboració per al projecte AVAN

Jornades "Orgànica Geometria Variable": Fomentant la Col·laboració i el coneixement entre els Territoris Rurals del territòri l’Estat Espanyol i Castelló.

AVAN participa en el seminari  ‘Desde el rural, prácticas artísticas en contexto’,