Comparteix

Rural Experimenta

Tercera edició RURAL EXPERIMENTA

De la mà del Programa d’ Extensió Universitària (PEU) de la Universitat Jaume I, AVAN estarà present a la tercera edició de RURAL EXPERIMENTA. Una iniciativa del Ministerio de Cultura y Deporte amb la col·laboració de Medialab Prado, l’Ajuntament de Vilafranca, la Diputació de Castelló, la Generalitat Valenciana, el PEU i la Fundación Carulla-Museu de la Vida Rural.

En les últimes dècades, s’està produint un distanciament creixent entre les persones i les institucions. Aquest procés de distanciament converteix la ciutadania en receptora passiva dels servicis, en lloc de ser un agent actiu de canvi. Per tant, la innovació ciutadana és la manera que tenim les persones i les societats per aconseguir la transformació social, així com la vida comunitària. La ciutadania és capaç de generar els seus propis recursos i infraestructures al marge de les institucions, des de la proximitat local i la col·laboració.

RURAL EXPERIMENTA pretén ser un laboratori d’experimentació i innovació ciutadana. Un espai en el qual persones de diferents coneixements i especialització desenvolupen projectes de manera conjunta per a explorar les diferents formes d’aprenentatge i experimentació col·laborativa.

Les temàtiques emmarcades en la present edició són:

o Cultura, creació contemporània i ciència rural enfront de la crisi climàtica i ecològica.

o Economia verda i economia circular.

o Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). Educació i cultura per a la sostenibilitat.

o Ret demogràfic i joventut.

o Patrimoni material i immaterial, béns i arxius de lo comú. 

o Vida postcovid.

Aquesta tercera edició de RURAL EXPERIMENTA tindrà lloc del 21 al 25 de juny a Vilafranca (Castelló) com a seu principal i l’Espluga de Francolí (Tarragona) com a seu ampliada.

Altres notícies

"Mobilitzar coneixement per acomodar comunitat" dona nom a les Jornades d'Acció Rural en les quals AVAN participa

Espais Avan (Castelló) promueve el contacto entre la cultura popular y el arte contemporáneo

La xarxa AVAN participa aquest dissabte en una taula rodona sobre residències artístiques inclòs en el cicle de debats KULT

Comencen les residències d'AVAN/02

S'inicien les formacions en mediació per a les mediadores i mediadors d'AVAN/02

Altura, última localitat en adherir-se al projecte d'AVAN