Comparteix

Les primeres col·laboracions en Penyagolosa

Ens ve de gust compartir amb vosaltres les primeres connexions amb la Mancomunitat de Penyagolosa i els agents locals que fan possible el procés de recerca i configuren les experiències que ens queden per viure. Els passeigs per la muntanya, les converses i els esmorzars són plaers segurs.

La participació de la població local és clau al llarg del projecte, així tècniques de l’administració, filòlegs, artistes, cartògrafs, pastoras, guardes rurals, constructores i veïnat, compareixen els sabers populars, els records orals, les localitzacions i la transmissió de coneixements.

La documentació de testimonis i espais que vam fer durant aquests mesos en el treball de camp, quedarà com un arxiu col·laboratiu  d’estudi, difusió i accés lliure d’informació arran del patrimoni natural i cultural. Estem elaborant diverses ferramentes perquè el procés siga obert i tothom puga col·laborar en la recerca. Prompte ens trobarem amb altres agents, joves i col·lectius de la zona

Algunes reflexions que van aparèixer al voltant de la recuperació del  patrimoni, problematitzen sobre el que s’ha de conservar, el com, qui i el per a què fer-ho. Actuar des les pràctiques contemporànies facilita una mirada més àmplia i una participació activa,  enriquint les nostres percepcions i generant noves lectures que preserven la cultura popular alhora que dialoguen amb l’actualitat.

Aquest projecte està respaldat per la Universitat Jaume I i finançat pels fons de la Unión Europea – Next Generation per ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes, mitjançant el Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.

Altres notícies

AVAN04 'Despatrimonialitzar allò patrimonialitzable'

AVAN: Despatrimonialització i l'Art Contemporani en els Territoris Rurals de Castelló

Jornades d'Acció Rural a Sant Mateu