Memòria, MASSA MEMÒRIA

COMPARTIR CONEIXEMENT

Participants i projectes

J – Ramón Barbancho

És Llicenciat en Geografia i Història i Doctor en Història de l’Art per la Universitat de Sevilla. Com a comissari independent ha programat múltiples exposicions. És membre de la Societat Espanyola d’Estètica i Teoria de les Arts.

Dirigeix el seu treball cap a la recerca i exposició de l’art contemporani, especialment les últimes tendències i els llenguatges plàstics més innovadors, els discursos i narracions de més actualitat. S’interessa especialment per la fotografia i el vídeo, en les seves variants de vídeo-instal·lació i vídeo-performance. L’altra línia de recerca és la memòria històrica de l’homosexualitat.

Xarrada ”La poética de la memòria”

Professionals de serveis socials dels Ports

Anna Garcia Monfort

Anna Garcia Monfort, treballadora social i coordinadora serveis socials atenció primària bàsica de la Mancomunitat Comarcal els Ports

Diplomatura de Treball Social per la Universitat de Barcelona i Grau deTreball Social per la UNIR.
Postgrau de Projectes socioculturals a l’àmbit rural. Universitat Jaume I
Diploma en mediació. Col·legi Oficial de Treball Social de Castelló.
Formació continuada en intervenció en infància i adolescència, en violència de gènere, en persones en situació de dependència, intervenció familiar sistèmica, en temes de qualitat i de direcció de serveis socials, així com d’altra formació del serveis de l’àmbit dels serveis socials.
Formació en peritatge judicial. Col·legi de Treball Social de Castelló.
Formació en emergències socials. Col·legi de Treball Social de Castelló i el Consejo General de Trabajo Social.

Teresa Albert

Treballa de psicòloga a la residència de Forcall,al centre de dia de Morella i al Centre de dia de les Coves. També fa un taller de memòria a Morella.

Dinamització en la Residència de majors de Forcall

Taula Rodona

Marta Martín

Professora Titular, Universitat Jaume I.

Directora del Laboratori de Ciències de la Comunicació (LABCOM).

Co-directora del grup d’investigació ITACA-UJI.

Marta Martín Núñez és professora i investigadora a la Universitat Jaume I on ha desenvolupat una trajectòria acadèmica vinculada a l’anàlisi dels discursos audiovisuals contemporanis, especialment al voltant de la fotografia, el fotolibro i les narratives interactives.

Actualment dirigeix el projecte Memòria fotogràfica de la Guerra Civil (2022), finançat pel Ministeri de Presidència, Relacions amb les Corts i Memòria Democràtica, amb el qual ha comissariat l’exposició Ressons de la memòria. Fotolibros del present. A més codirigeix el projecte Estratègies discursives de dissens en les pràctiques documentals espanyoles contemporànies (DOESCO) al costat de Javier Marzal, finançat per l’UJI per al període 2022-2024.

Vanesa Peña Alarcón

És curadora d’art i investigadora especialitzada en cultura visual. Viu i treballa entre Madrid i Barcelona. La seua pràctica se centra en les manifestacions conceptuals i crítiques que sorgeixen de l’art contemporani, els seus encreuaments interdisciplinaris i els seus plantejaments teòrics. Amb un interés particular en l’ampliació dels formats expositius i performatius mitjançant la mobilització de narratives i ficcions en la memòria individual i col·lectiva, explora les relacions i els límits entre percepció i (de)construcció per a renegociar tant espais com històries

Ángel Portolés

Gestor cultural en el Programa d’Extensió Universitària de la Universitat Jaume I. Acompanya processos participatius basats en el coneixement i socialització del patrimoni cultural i investiga sobre la creació, desenvolupament i interaccions de les comunitats patrimonials. Imparteix formació i tallers sobre educació patrimonial i participa en el desenvolupament de metodologies per al desenvolupament, gestió i socialització participativa i comunitària del patrimoni.

Alejandro Mañas

Director artístico y de programación de la galería Espai Nivi Collblanc de Culla (Castelló). También es Profesor del Departamento de Escultura e integrante del grupo de investigación Laboratorio de creación Artística y Pensamiento de la Universitat Politècnica de València. Doctor en Bellas Artes, comisario de exposiciones y artista visual e investigador cuya producción artística versa sobre la mística y la espiritualidad en el arte contemporáneo. Su obra plantea la creación de espacios para el cultivo de la interioridad y la búsqueda de conocimiento en la sociedad actual. Ha expuesto en instituciones nacionales como en el Centre del Carme Cultura Contemporània; Espai d’Art Contemporani de Castelló; Museo Brocense; Las Cigarreras de Alicante; Centro Párraga de Murcia; Museo Mume de la Junquera; Fundación Frax; Galería Alejandro Bataller; Galería La Xina Art de Barcelona; La Capella de l’Antic Asil d’Alcoi; CCMZ de Benicàssim; Centre Cultural La Nau; o el MUVIM entre otras. Así como a nivel internacional en el Museo Spis de Eslovaquia; Museo de Arte de Caldas en Manizales (Colombia); Museo de la Orden de la Merced de Panamá entre otras. Su obra forma parte de colecciones privadas y públicas como la Colección de Arte de la Universidad Católica de Colombia; la Universidad Miguel Hernández; la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana; Centro Internazionale d’Arte Contemporanea de Roma; el Centro Cultural de España en Tegucigalpa. Embajada de España en Honduras; o la Colección de Arte Contemporáneo de la Diputación de Castellón, entre otras. 

Taula Rodona: Poden les pràctiques artístiques impugnar els relats hegemònics que patrimonialitzen l’Història?

Sala de Graus de FCHS.