Comparteix

"Mobilitzar coneixement per acomodar comunitat" dona nom a les Jornades d'Acció Rural en les quals AVAN participa

En el cartell queda reflectit el programa complet de les fornades que se celebraran a Mar de Fulles (Alfondeguilla) els propers dies 13 i 14 de desembre.

Les jornades compten amb un elenc de professionals el desenvolupament local, de l’animació social, de la creació cultural i de la investigació social, entre moltes altres disciplines, de solvència més que contrastada.

Aquest conjunt de persones duen treballant la problemàtica rural des de fa dècades de la mà de la Universitat Jaume I a través del Programa d’Extensió Universitària, des d’angles molt diversos, amb un objectiu comú: fer que la vida al rural siga més rica i plena.

Des del grup d’investigació DESiRES hem entrat en col·laboració amb els diversos projectes del PEU amb la finalitat d’aprofitar sinergies que ens ajuden a comprendre com es configuren els vincles socials entre la població local, en especial entre aquelles persones que han residit tota la seua vida i aquelles que ho han fet de manera més o menys recent. Entenem que en eixa vinculació social es troben bona part de les explicacions del perquè hi ha persones que refermen el seu nou compromís amb la ruralitat i hi ha altres que no perduren en la seua residència.

El diàleg de sabers que trobarem a Alfondeguilla serà, sense dubte, una oportunitat d’aprofundir en aquesta recerca i presentar, al seu torn, el primers resultats dels que ja es disposa.

Altres notícies

Intervenció artística al mur de pedra seca.

Festa forn de calç de la Madonya

Coneixement Expandit_CRA Penyagolosa