Comparteix

Les primeres col·laboracions en Penyagolosa

Ens ve de gust compartir amb vosaltres les primeres connexions amb la Mancomunitat de Penyagolosa i els agents locals que fan possible el procés de recerca i configuren les experiències que ens queden per viure. Els passeigs per la muntanya, les converses i els esmorzars són plaers segurs.

La participació de la població local és clau al llarg del projecte, així tècniques de l’administració, filòlegs, artistes, cartògrafs, pastoras, guardes rurals, constructores i veïnat, compareixen els sabers populars, els records orals, les localitzacions i la transmissió de coneixements.

La documentació de testimonis i espais que vam fer durant aquests mesos en el treball de camp, quedarà com un arxiu col·laboratiu  d’estudi, difusió i accés lliure d’informació arran del patrimoni natural i cultural. Estem elaborant diverses ferramentes perquè el procés siga obert i tothom puga col·laborar en la recerca. Prompte ens trobarem amb altres agents, joves i col·lectius de la zona

Algunes reflexions que van aparèixer al voltant de la recuperació del  patrimoni, problematitzen sobre el que s’ha de conservar, el com, qui i el per a què fer-ho. Actuar des les pràctiques contemporànies facilita una mirada més àmplia i una participació activa,  enriquint les nostres percepcions i generant noves lectures que preserven la cultura popular alhora que dialoguen amb l’actualitat.

Aquest projecte està respaldat per la Universitat Jaume I i finançat pels fons de la Unión Europea – Next Generation per ampliar i diversificar l’oferta cultural en àrees no urbanes, mitjançant el Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la Generalitat Valenciana.

Altres notícies

Beques de col·laboració per al projecte AVAN

Jornades "Orgànica Geometria Variable": Fomentant la Col·laboració i el coneixement entre els Territoris Rurals del territòri l’Estat Espanyol i Castelló.

AVAN participa en el seminari  ‘Desde el rural, prácticas artísticas en contexto’,