Comparteix

El projecte AVAN promou espais de trobada i col·laboració amb la comunitat universitària de l'UJI

El projecte AVAN, la Xarxa de centres rurals per a la recerca contemporània secundada pel Programa d’Extensió Universitària-PEU de la Universitat Jaume I, ha realitzat dos seminaris amb membres de la comunitat universitària de l’UJI, en concret amb estudiants de Magisteri i amb els integrants del grup d’investigació Meicri, un grup interdisciplinar que conflueix a l’àmbit de la millora educativa des de pressupostos i cap a horitzons de ciutadania crítica, amb la intenció de promoure la seua col·laboració amb aquesta proposta artística. 

Les accions iniciades a l’UJI s’integren dins d’una campanya d’activitats en la qual es vol donar a conèixer el projecte AVAN i promoure espais de trobada amb l’objectiu de crear una xarxa arreu del territori.

Pel que respecta al seminari realitzat amb els alumnes de l’Àrea Didàctica de l’Expressió Plàstica, del Departament d’Educació, s’han portat a terme diverses trobades en les quals s’ha generat un primer contacte amb l’alumnat. 

L’objectiu és promoure el paper col·laboratiu dels joves universitaris amb la proposta des del punt de vista de la mediació, entesa aquesta com una part fonamental dels processos de desenvolupament i connexió amb el territori. A més, l’equip de coordinació d’AVAN i el l’Àrea Didàctica de l’Expressió Plàstica i el Departament d’Educació i Didàctiques Específiques de l’UJI han iniciat el disseny d’una didàctica de col·laboració de cara al curs 2022-2023, amb la intenció que aquest espai s’integre dins de la tercera edició de l’AVAN.

La segona acció amb la comunitat universitària ha sigut un seminari amb el Departament de Pedagogia i Didàctica de les Ciències Socials, a càrrec del coordinador general d’AVAN, Rafael Tormo. En aquest sentit, la intenció és generar un debat constructiu amb la comunitat universitària vinculada a Meicri, al mateix temps, cercar els punts d’encontre entre ambdues iniciatives que possibiliten la hibridació entre l’art i la vessant investigadora de l’UJI.

Amb aquestes activitats, el projecte AVAN segueix treballant i compartint recursos per a l’experiència artística contemporània, amb la col·laboració del Programa d’Extensió Universitària.

Altres notícies

Intervenció artística al mur de pedra seca.

Festa forn de calç de la Madonya

Coneixement Expandit_CRA Penyagolosa