Comparteix

El Consorci de Museus i l'UJI es llancen a l'impuls de les arts en el medi rural amb el projecte AVAN

El director del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC) i del Consorci, José Luis Pérez Pont, acompanyat per la vicerectora de Cultura de la Universitat Jaume I, Carmen Lázaro, i el director del projecte, Rafael Tormo, van presentar el passat 24 de setembre del 2021 la iniciativa d’AVAN, en les instal·lacions del CCCC en la capital valenciana.

Carmen Lázaro va destacar que “les tendències artístiques contemporànies permeten, a través d’aquest projecte, que les institucions, les persones i el territori, treballant conjuntament, troben la manera d’expressar-se sense confrontar, sumant costums, arrels, patrimoni, identitats i posant en valor que en el context rural també és possible la contemporaneïtat i altres maneres d’entendre i veure el món”.

Per part seua, Pérez Pont va assenyalar que “des del Consorci de Museus treballem per a fer de la cultura un vehicle a través del qual construir i compartir nous sabers, en comunitat, i en aquest sentit el projecte AVAN no sols contribueix a revitalitzar l’entorn rural de la nostra comunitat a través de l’art, sinó que ho fa involucrant a diferents agents socials i artístics”.

I és que, AVAN, és més que un festival d’art o una exposició puntual que trasllada la cultura contemporània de la ciutat al medi rural, “és un programa que impulsa propostes artístiques que estableixen un diàleg amb l’entorn i els seus habitants”, segons explica el director del projecte, Rafael Tormo.

Altres notícies

"Redes son amores"

Geldo formarà part de la propera edició d’AVAN/03

"Mobilitzar coneixement per acomodar comunitat" dona nom a les Jornades d'Acció Rural en les quals AVAN participa

Espais Avan (Castelló) promueve el contacto entre la cultura popular y el arte contemporáneo

La xarxa AVAN participa aquest dissabte en una taula rodona sobre residències artístiques inclòs en el cicle de debats KULT

Comencen les residències d'AVAN/02