Comparteix

AVAN en la tercera edició de “Descolonitzar, despatriarcalitzar i descapitalitzar. Els coneixements des del Sud Global"

El passat mes de febrer AVAN va participar en la tercera edició de “Descolonitzar, despatriarcalitzar i descapitalitzar. Els coneixements des del Sud Global”, organitzada per Alianza por la Solidaridad en col·laboració amb la Facultat de Belles Arts de Sant Carles de la UPV.

Les jornades, en format Taller-Laboratori van promoure espais de trobada entre agents de la universitat i organitzacions de les societats del Nord i del Sud, combinant parts teòriques i pràctiques, així com ponents des de l’acadèmia amb experiències vitals i sabers de persones migrants, racialitzades i del Sud Global.

La jornada de tancament la va fer AVAN-Espais rurals de recerca contemporània, amb una visita al Màs dels Creus (La planeta) de Xert, per a conversar amb pastors i ramaders de la comarca del Maestrat. Allí esmorzaren amb vins i formatges elaborats en el lloc, amenitzats per una xarrada del director i comissari del projecte, Rafael Tormo Cuenca, amb l’objectiu de conèixer iniciatives de resistència des de la ruralitat.

Després, va tindre lloc una activitat d’immersió en l’espai rural a càrrec de Salomé Rodríguez i Rafael Tormo, mitjançant la presentació del projecte del llibre Síndrome Kessler. Rebent un rostre, exterioritats. La seua finalitat és la d’ajudar-nos a veure i pensar el territori més enllà de les paraules, suspenent la lògica productivista, encara que siga per uns instants.

Amb aquest activitat, AVAN-Espais rurals de recerca contemporània segueix treballant i compartint recursos per a l’experiència artística contemporània, amb la col·laboració del Programa d’Extensió Universitària de l’UJI, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i la Diputació de Castelló.

Altres notícies

Intervenció artística al mur de pedra seca.

Festa forn de calç de la Madonya

Coneixement Expandit_CRA Penyagolosa